Skip to content
Radi kada to ne želiš
Radi kada to ne želiš
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sjećaš se ebooka na kojem radim već neko vrijeme? U nastavku premijerno slijedi jedna od “25 lekcija koje bih voljela da sam znala na početku karijere”.

Gary Vaynerchuk će ti reći radi više, a Tim Ferriss – radi pametnije. Tijekom godina sam naučila da su obojica u pravu. Kao i da točan broj radnih sati nije presudan.

Recimo da dvoje ljudi kreće raditi na istoj ideji u istom trenutku. Planiraju je realizirati na isti način. Imaju jednako znanje, iskustvo i podršku okoline. U takvim uvjetima, logično je da će uspješniji biti onaj koji će vremenski raditi više.

Međutim, u poslovnom svijetu se takav scenarij dogodi – rijetko. Često nije presudan točan broj radnih sati. Presudna je jedinstvena kombinacija ideje, izvedbe i uloženog vremena.

Kada pričamo o dnevnom broju radnih sati, nebitno je je li on u tvom slučaju osam, dvanaest ili dvadeset. Nebitno je radiš li po noći ili ujutro ustaješ prije svih ostalih. Nebitno je koje trendove u području produktivnosti pratiš.

Postoji samo jedna ključna navika koja razlikuje pobjednike od onih koji to nisu – pobjednici rade onda kada to najmanje žele. Ta navika se ne stječe preko noći.

Ona je najbolji pokazatelj discipline koja se stjecala godinama.

 

I zato, kada me pitaš o svim savjetima i trikovima produktivnosti, reći ću ti da postoji samo jedina navika na kojoj aktivno radim – raditi onda kada mi se to najmanje da.

Ebook je trenutno u fazi “uljepšavanja”. Ako ga želiš među prvima primiti u svoj inbox, pretplati se na TeaTime newsletter. Jednom tjedno ćeš primiti i savjet o kojem neću pisati nigdje drugdje.

 

Ako nisi, baci pogled i na prethodni članak u kojem sam ti pisala kako 2017. godinu učiniti najboljom do sada.

A dok ti čitaš, ja se bacam u dizajnerske vode…

 

Živi i radi po svom

…jednostavnije je nego što se čini. Prijavi se na tjedni newsletter i saznaj kako.

Prijavi se na newsletter