Skip to content
12 newslettera koje ćeš pročitati čim ti stignu u inbox
12 newslettera koje ćeš pročitati čim ti stignu u inbox
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nitko od nas ne voli prodajne mailove i reklame, ali postoje oni neki mailovi koji nas razvesele baš svaki put kad ih vidimo u inboxu. Jer su zanimljivi, primjenjivi i inspirativni.

Nedavno sam na Instagramu podijelila svojih 5 najdražih newslettera što je vrlo brzo, kroz timski rad, preraslo u dvostruko dulji popis koji danas dijelim s tobom.

 

 

1. Postanly

Tjedni pregled najzanimljivijih članaka na webu na temu produktivnosti, psihologije i self-improvementa.

2. Thomas Frank

Iako ga pratim već neko vrijeme, Thomas je tek nedavno počeo redovito slati svoj newsletter Friday Tools and Tips. Većina mojih prijedloga iz područja aplikacija i novih navika dolazi upravo od njega.

 

 

3. Intelligent Tuesday

Tjedni sažetak članaka i videa za edukaciju i inspiraciju, uz jednu posebnost – osoba koja radi tjednu selekciju i ja imamo gotovo identičan ukus.

4. The Full Monty

Svakog ponedjeljka Scott šalje niz linkova o aktualnostima i novim trendovima u svijetu tehnologije, biznisa, digitalnih komunikacija i marketinga. Kaže da mu je cilj leaderima pružiti up-to-date informacije primjenjive u svakodnevnom poslu.

5. Exponential View

Azeem nudi zanimljiv pregled novosti u području tehnologije, biznisa i društva, među kojima su i umjetna inteligencija, biotehnologija i izazovi budućnosti.

 

 

6. Gapingvoid

Ne znam kako bolje opisati ovaj newsletter, osim kao “dnevna ilustracija s inspirativnom porukom business tematike”.

7. Marie Forleo

Potencijalno prvi newsletter na koji sam se ikada prijavila. Ako želiš pokrenuti online biznis (bilo koje vrste), onda je ovaj newsletter utorkom kao stvoren za tebe.

 

 

8. Seth Godin

Newsletter koji svakodnevno prenosi tekstove sa Sethovog bloga. Tekstovi su kratki i inspirativni pa ih obično čitam odmah čim stignu u inbox.

9. Curiosity newsletter

Pustit ću Alex da sama predstavi Curiosity: “Kažu da je to jedini mejl koji trebate u svom inboxu nedeljom ujutru. Pažljivo poput dragog kamenja sakupljam i priređujem interesantne priče o briljantnim ljudima, neverovatnim mestima, ličnom razvoju, produktivnosti, umetnosti, tehnologiji, hrani i nauci.”

 

 

10. Impact Theory

Volim Tomove YT videe, ali ovi newsletteri im postaju sve veća konkurencija. Ukratko, self-improvement savjeti u kratkoj, strukturiranoj formi (a ponekad i u nastavcima).

11. Next Draft

Dave Pell svakog jutra posjeti 75 portala i iz te “noćne more informacija” izvuče onih 10 koje su vrijedne čitanja. I sve to uz specifičan humor i perspektivu.

12. Prsuit

“Najsvježiji” newsletter na koji sam se prijavila. Kupili su me rečenicom: A daily email dedicated to helping you become the badass human you really are.

 

I to je to od Instagram ekipe (hvala Vanja, Martina, Ružica na inputima). Svoje omiljene newslettere dodaj u komentarima!

 

P.S. Na kraju ću skromno dodati TeaTime newsletter s kojim ozbiljno krećemo ovog vikenda. Tema: Što je najbolji prvi korak u situaciji u kojoj ne znaš što želiš?

 

Navijam za tebe,

Živi i radi po svom

…jednostavnije je nego što se čini. Prijavi se na tjedni newsletter i saznaj kako.

Prijavi se na newsletter