Skip to content
TeaTime rođendan: 3 navike zbog kojih je treća godina bila uspješna
TeaTime rođendan: 3 navike zbog kojih je treća godina bila uspješna
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bila sam uvjerena da je četvrti. Toliko, da sam na pitanje na jučerašnjoj konferenciji odgovorila sa – sadržaj za TeaTime kreiram već četiri godine.

Očito ulazim u onaj period kada je “rođendan treći no feels like – oduvijek“.

 

Iako ove godine fokus nije bio na novim tekstovima (19 novih tekstova), platformu je u 12 mjeseci posjetilo 68.395 (različitih) ljudi! Od jučer pokušavam zamisliti toliki broj ljudi na jednom mjestu i još uvijek nisam smislila prikladnu usporedbu. No hvala ti što si tu!

Meni najvažnija statistika u protekloj godini i dalje je – prosječno vrijeme provedeno na stranici, koje i ove godine iznosi više od 3 minute (3:01).

Tu sam negdje odlučila stati sa statistikama i podijeliti s tobom ostale ogromne stvari koje smo zajedno kreirali ove godine.

 

Gdje smo bili?

  • Možda najveća promjena u ovoj godini bio je prelazak na model “full-time TeaTime”. Iako će obrt u siječnju imati već dvije godine, od travnja i službeno radim samo za sebe.
  • U lipnju je lansirana prva generacija #radimposvom akademije koju je u samo nekoliko mjeseci prošlo više od 50 genijalnih ljudi.
  • Nakon prve akademije pojavila se potreba za online podrškom u prvoj fazi razvoja – od kreiranja strategije, do platforme i sadržaja. Tako je u kolovozu nastao Content Creatives, 12-tjedni online program kroz koji je do sada prošlo 20 kreativaca.
  • Nekoliko puta tijekom godine radila sam i 1-na-1 sa zanimljivim ljudima u sklopu consultinga što je bilo baš posebno i intenzivno iskustvo.
  • Održala sam nekoliko (regionalnih) predavanja koja su me (ili zbog teme ili zbog ciljane skupine) natjerala da izađem iz comfort zone. Tako smo se družili na FOI-u u Varaždinu, na kolegiju Psihologija rada na Hrvatskim studijima u Zagrebu, u Podgorici u sklopu Kreaktivator radionice, na Innovation Academyu u Zagrebu te na Kaktus konferenciji u Beogradu.
  • Ove godine posjetila sam samo 3 konferencije među kojima ne mogu ne spomenuti već godinama najdraži – Spark.me (ove godine) u Tivtu te nedavnu Kaktus konferenciju u Beogradu.
  • Čitali smo se na Super1.telegram.hr (u dva navrata), Elem.ba, Uspehnabalkanu.com, TomislavPancirov.com, Ekonomska-klinika.hr, 24sata.hr, autenticnikreativci.blogspot.com.
  • I najvažnije – ovo je bila godina u kojoj smo se čuli gotovo svakog dana. Apsolutno sam uživala družeći se s tobom na Instagramu, Facebooku, u mailovima i uživo. Druženje s tobom ostaje meni najdraži dio TeaTimea i glavni razlog zbog kojeg upravo ulazimo u četvrtu godinu!

 

3 razloga zbog kojih je treća godina bila najuspješnija do sada

Ovo je zbilja bila uspješna godina. Štoviše, po prvi put u 28 godina, do kraja prosinca vrlo vjerojatno ću ostvariti sve svoje godišnje ciljeve. I to samo zbog 3 jednostavne navike za koje znam oduvijek, a (napokon) primjenjujem od siječnja ove godine.

 

1. Definiraj godišnji cilj

Možda već znaš da krajem svake godine odvojim jedno poslijepodne za brainstormanje ciljeva koje želim ostvariti u godini koja slijedi. U brainstormanju obično se vodim pitanjem Ne bi li bilo kul…, Ono što ja stvarno želim… ili nekom sličnom frazom za inspiraciju.

Dobivene ciljeve zatim prioritiziram prema nekoliko kriterija te na temelju toga odaberem 4-6 ciljeva na koje ću se fokusirati u sljedećih 12 mjeseci.

Ove godine imala sam 6 (poslovnih i privatnih ciljeva) koje sam zatim podijelila po mjesecima kako bih se u svakom trenutku u godini fokusirala na samo jedan. Što me dovodi do druge navike.

 

2. Fokusiraj se i reci NE

Svaki put kada istovremeno pokušam naučiti španjolski, živjeti zdravo, lansirati akademiju i kreirati novi in-house trening – doživim mini „ja to ne mogu, ništa ne funkcionira, dosta mi je“ trenutak.

Zato sam ove godine dala sve od sebe kako bih se u svakom trenutku fokusirala na samo jedan cilj. Na primjer, cilj za prva 3 mjeseca ove godine bilo je usvajanje navike redovitog vježbanja. Tijekom tri mjeseca nisam se opterećivala rastom na Instagramu ili razvojem akademije jer moj cilj je bio vrlo jasan – vježbati 3 puta tjedno prema BBG programu.

Zahvaljujući jasnijem fokusu, ove godine sam često govorila NE. Činjenica da sam u 12 mjeseci bila na samo 3 konferencije najbolji je dokaz toga. Fokus na samo jedan cilj je u ovoj godini u potpunosti transformirao moju produktivnost i osjećaj motivacije.

 

3. Calendar blocking

Posljednja navika koja se savršeno nadovezala na prethodne dvije bila je calendar blocking. Kada danas pogledam godinu unazad, točno znam gdje sam bila, u što sam ulagala vrijeme i što (ni)je funkcioniralo. Budući da sam već pisala o načinima na koje je calendar blocking promijenio moj život, ovoga puta predlažem da klikneš na link i testiraš ga za sebe.

 

Kamo idemo?

Sljedeća 2 mjeseca planiram se posvetiti realizaciji posljednja dva cilja na listi – lansiranju platforme na engleskom jeziku te newsletteru. Nakon toga, u prosincu ću ponovno odvojiti poslijepodne za brainstormanje novih 4-6 ciljeva i jedva čekam vidjeti što će biti fokus u godini koja slijedi.

Do tada, jedan cilj ostaje nepromijenjen. I dalje planiram biti tu za tebe. Kada imaš izazov s organizacijom, kada se prijavljuješ za novi posao, kada lansiraš nešto svoje. Možda ćemo se više družiti na newsletteru, možda me ulovi napad kreativnosti pa ćemo se čitati na blogu, a možda se u potpunosti prebacimo na neku novu platformu.

Kako bilo da bilo, veselim se nastavku našeg druženju i jedva čekam vidjeti što ćemo sve zajedno ostvariti u godini koja slijedi.

Navijam za tebe,

Tea

P.S. Koje (male i velike) ciljeve si ti ostvario u proteklim mjesecima? Podijeli u komentarima!

Živi i radi po svom

…jednostavnije je nego što se čini. Prijavi se na tjedni newsletter i saznaj kako.

Prijavi se na newsletter