Skip to content
TeaTime: Inat je najbolji motivator
TeaTime: Inat je najbolji motivator
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tebi je lako.

Jer si iz Zagreba. Jer si završila fakultet koji je tražen. Jer odlično pričaš engleski. Jer imaš dobro plaćen studentski posao. Jer si imao prilike otići na Erasmus. Jer su o tebi pisali u novinama.

Tebi je lako. U svakom slučaju, lakše nego meni.

Izgovori kojima sami sebe tješimo. Umjesto da radimo.

 

E pa, upoznaj Andreu. Andrea nije rođena u Zagrebu. Andrea je upisala fakultet koji joj, i prema mišljenju njenih profesora, neće donijeti dobro plaćen posao. Ali Andrea ne traži izgovore. Nego radi. I uči. I napreduje. I stalno otkriva nešto novo. Nove ljude. Nove projekte. Nove prilike.

Andrea je danas u Zagrebu. Studira. Piše. I za portale i “za sebe” na blogu Razlivena tinta. I o njoj pišu u novinama. Iako nisu sve novine iste. A ona još uvijek čeka svoj članak u Glasu Istre. Jer “uspio si” tek kada izađeš u lokalnim novinama.

S Andreom sam pričala o razlikama između Zagrepčana i ljudi iz “manjih mjesta” i o tome jesu li ovi drugi uporniji. Manje razmaženi. Pričale smo i općenito o pisanju, ali i o bloggingu (jel to uopće izraz?) kao poslu. O tome zašto smo ludi za serijom Seks i grad. O znatiželji što se nalazi na tuđem tanjuru. I o uspjehu.

Ovo je čajanka za sve one koji znaju što žele. I na tom putu ne odustaju.

 

 

Sada mene i Andreu zanima što je za tebe uspjeh? Koliko god ta riječ bila “istrošena” ili u trendu. I tko po tebi više “grize”? Zagrepčani, Istrijani, Slavonci…?

Veselimo se vidjeti te u komentarima na blogu, Facebooku ili Youtubeu. Dvije smo, tako da pokrivamo sve platforme. 🙂

 

Živi i radi po svom

…jednostavnije je nego što se čini. Prijavi se na tjedni newsletter i saznaj kako.

Prijavi se na newsletter