Skip to content
TeaTime: Kako iskoristiti sve sate u danu
TeaTime: Kako iskoristiti sve sate u danu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Do sada već znaš da će se teme na TeaTimeu, tijekom sljedeća tri mjeseca, fokusirati na produktivnost i navike. Međutim, još uvijek ti nisam rekla zašto (a na TeaTimeu se rijetko što događa slučajno).

 

Već neko vrijeme ti planiram natipkati svoj poslovni update. I budem. U nekom od sljedećih članaka. Za sada, sažetak glasi ovako – prije ljeta sam odlučila skočiti u poduzetničke vode. A onda sam dobila priliku sudjelovati na projektu koji se ne propušta.

Umjesto ILI-ILI smjera, donijela sam svjesnu odluku raditi na obje stvari paralelno. Što podrazumijeva radno vrijeme 9-5, ali i radne noći i vikende. Dvadesete su vrijeme za zasukati rukave.

Općenito vjerujem da svatko od nas ima dovoljno sati u danu. I obožavam ljude sa „može se“ stavom. Istovremeno znam da će odabrani scenarij zahtijevati JAKO dobru organizaciju, prave navike i disciplinu. A ako ću već, tijekom sljedećih mjeseci, proučavati teme organizacije i produktivnosti, nema razloga da sve naučeno i testirano odmah ne podijelim i s tobom na TeaTimeu.

 

Kada sam u travnju donijela (konkretnu) odluku o poduzetništvu – prvo sam na kavu pozvala Ivana. Kada sam, dva mjeseca kasnije, razmišljala mogu li se kvalitetno posvetiti i vlastitom obrtu i novom projektu – prvo sam se sjetila Martine.

Martina je ovogodišnja predsjednica eSTUDENTa. Koja istovremeno radi. I studira. I uči ruski. I pritom ima dovoljno vremena za ljude oko sebe. I možda najvažnije – sve to radi kvalitetno. Iznad prosjeka. Martinin raspored je ispunjen od jutra do mraka i kave dogovaramo barem dva tjedna unaprijed. Ali kada ih dogovorimo, one traju dugo.

 

Za razliku od naših uobičajenih kava, ovoga puta smo se, odlučile fokusirati samo na temu organizacije i upravljanja vremenom. U najnovijoj TeaTime epizodi, u samo 19 minuta, tako možeš saznati sljedeće:

  • Što je sveti gral ljudi koji rade više od 12 sati dnevno
  • Koji su Martinini svakodnevni trikovi za uštedu vremena
  • Koji alat za planiranje je „najljepša stvar na svijetu“
  • Što raditi kada ne radiš
  • Moramo li svi biti jednako “zaposleni”

 

 

Nakon što si pogledao čajanku, natipkaj mi u komentarima svoje pravilo ili trik koji ti pomaže u periodima kada imaš puno obaveza na tanjuru.

 

Ako pak nemaš problem s organizacijom, nego s motivacijom i češće se pronalaziš u „ne znam što želim“ skupini – imam za tebe odličnu vijest (ako si student).

U eSTUDENT se moguće učlaniti samo jednom godišnje. I taj trenutak je upravo sada (prilika ističe već u nedjelju, 15. listopada).

eSTUDENT je glavni „krivac“ za to gdje sam danas. A „to gdje sam“ trenutno obuhvaća rad na izazovnom projektu, vlastiti obrt “sa strane”, kao i niz poslovnih treninga i konferencija na kojima sudjelujem kao predavač i trener.

 

Ako studiraš i živiš u Zagrebu, iskoristi ovu priliku. eSTUDENT je ulaganje koje se isplati!

 

Živi i radi po svom

…jednostavnije je nego što se čini. Prijavi se na tjedni newsletter i saznaj kako.

Prijavi se na newsletter